Anda Mihaela


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Stafilococcul auriu

Go down 
AuthorMessage
monica anton

avatar

Female
Number of posts : 47
Age : 35
Location : romania
Job/hobbies : student
Humor : buhuhu
Registration date : 2007-08-06

PostSubject: Stafilococcul auriu   Tue Aug 07, 2007 4:42 pm

Cum reusim sa-l invingem?
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
Anda Mihaela
Admin
avatar

Female
Number of posts : 32
Age : 32
Location : Home
Job/hobbies : student
Registration date : 2007-08-06

PostSubject: Re: Stafilococcul auriu   Tue Aug 07, 2007 5:42 pm

Stafilococul auriu face parte din marea familie a bacteriilor agresive, usor transmisibile si extrem de rezistente la antibiotice. El are toate datele necesare declansarii unei pandemii.

O pandemie microbiana se instaleaza incet pe planeta noastra, in ultimii ani. Revista medicala The lancet a publicat miercuri, 21 iunie, un studiu realizat in Olanda, care avertizeaza ca Staphylococcus aureus – stafilococul auriu – a devenit rezistent la methicilina, un antibiotic utilizat de aproape 40 de ani. Stafilococul auriu este un banal microb patogen izolat pe toate continentele, reprezentand insa o reala amenintare la sanatatea publica. Acest stafilococ colonizeaza, in mod natural, pielea si fosele nazale in cazul a aproximativ 25%-30% din populatia globului. Astfel, in prezent, aproape 2 miliarde de locuitori sunt purtatori ai lui Staphylococcus aureus, dintre care intre 2 si 52 de milioane ar putea transmite versiunea rezistenta a microbului. Incepand din anii ’50, se inregistreaza o crestere continua a rezistentei bacteriilor la penicilina.

REZISTENTA LA ANTIBIOTICE. Inca din 1948, spitalele americane si britanice raportau ca jumatate dintre tipurile de stafilococ auriu erau rezistente la acest antibiotic. In 1954, in Australia este izolata o susa extrem de virulenta, transmisibila si rezistenta. Ea reusesete sa faca inconjurul planetei intr-un ritm si cu o virulenta comparabile celei ale unei pandemii gripale. Aceasta susa este resposnabila, incepand din 1957, de majoritatea epidemiilor din maternitatile americane si de jumatate dintre focarele epidemice consemnate in unitati medicale britanice. O treime dintre bolnavii spitalizati, purtatori ai acestei suse, au dezvoltat infectii grave mergand pana la septicemie. In prezent, copii si adulti sunt victime ale abceselor cutanate, septicemiilor, pneumoniilor galopante.


sursa Jurnalul National
Back to top Go down
View user profile http://andamiki.forumz.ro
 
Stafilococcul auriu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Anda Mihaela :: SANATATE :: Sanatatea Zilnica-
Jump to: